HUOM!

SLS:n arkisto ja kirjasto Ritarikatu 5:ssä suljetaan remontin takia 2.6.2014.

Remontin aikana asiakkailla ei ole pääsyä Ritarikatu 5:ssä normaalisti saatavilla olevaan arkistomateriaaliin. Rajoitettua asiakaspalvelua pystytään antamaan puhelimitse numerossa
09 618 777 tai sähköpostitse osoitteessa info@sls.fi.

Avaamme ovemme jälleen keväällä 2015.

Pahoittelemme remontista mahdollisesti aiheutuvaa haittaa.

 

Seura

Svenska litteratursällskapet i Finland r.f.  eli lyhyemmin SLS on tieteellinen seura, joka säilyttää, kehittää ja välittää Suomen ruotsinkielistä kulttuuriperintöä.

SLS on monipuolinen ja tulevaisuuteen suuntautuva kulttuuri-instituutio, joka keskittyy suomenruotsalaiseen kirjallisuuteen, kulttuuriin ja tutkimukseen. Sana litteratur on ymmärrettävä laajassa, perinteisessä merkityksessään: se viittaa opilliseen sivistykseen ja kattaa kauno- ja tieteellisen kirjallisuuden lisäksi kielitieteen sekä suullisen ja kirjallisen perinteen välittämisen.

Maantieteellisesti SLS:n toiminta kattaa kaikki Suomen alueet, joilla puhutaan ruotsin kieltä. SLS:n tavoitteet toteutuvat arkistojen, kirjaston, kustantamon, tutkimuksen ja apurahojen jakamisen ja taloushallinnon kautta. SLS:n toiminnan mahdollistaa sen vakaa talous.

Svenska litteratursällskapet on yksi Suomen suurimmista yksityisten, yleishyödyllisten varojen haltijoista. SLS omistaa ja hallinnoi Svenska Kulturfondenia. Merkittävä osa toiminnan taloudellisesta perustasta muodostuu yksityisistä lahjoitusvaroista.

| Mer
Skriv ut
Svenska litteratursällskapet i Finland | PL 158, 00171 Helsinki | Puh: (09) 618 777 | info(a)sls.fi