Sidkarta   |   Kontakt
 
Större textMindre text

Nyhetsbrev 7/2014 från Svenska litteratursällskapet i Finland

29.4.2014

Ny skiva med folkliga koraler – välkommen på utgivningskonsert!

Tid: Söndagen den 4 maj kl. 18.00
Plats: Sjundeå kyrka

Fritt inträde!

Den nya skivan I himmelen är resultatet av ett unikt samarbete kring en glömd finlandssvensk kulturskatt. I gruppen GNISTRA sammanstrålar Katarina Kvarnströms vackra och höga sopranröst, med Marianne Maans (fiol och sång), Sinikka Kontios (sång, kantele och harmonium), och Matti Kontios (kantele, nyckelharpa och bas) gedigna folkmusikerskap – mångsidigt, virtuost och uttrycksfullt.

På skivan finns elva koraler:

1. Var kristtrogen fröjde sig
2. I himmelen, i himmelen
3. Enfaldigheten lyster också sjunga
4. Bröllopssång
5. Sion klagar med stor smärta
6. När jag om morgonen uppstår
7. Jesu, du min själavän
8. Upp, själar, upp, låth oss ej såfva
9. Lov, pris och tack ske dig, o Fader kära
10. Beställ om ditt hus
11. Nu hwilar hela jorden

Skivan kostar 18 euro och kan köpas från
SLS/Finlands svenska folkmusikinstitut i Vasa (folkmusik@sls.fi, tfn +358 6 319 56 00)
eller från Vetenskapsbokhandeln i Helsingfors (online: http://www.tiedekirja.fi/). Vänligen notera att Vetenskapsbokhandeln från och med tisdag 3 juni 2014 har ny adress och då finns på Snellmansgatan 13, Helsingfors.

Skivan är ett samarbete mellan IMU – Inkoon musiikki (http://www.imu.fi/) och SLS/Finlands svenska folkmusikinstitut (www.sls.fi/folkmusik).


GNISTRA: Marianne Maans (fiol och sång), Katarina Kvarnström (sång), Sinikka Kontio (sång, kantele och harmonium) och Matti Kontio (kantele, nyckelharpa och bas).

 

SLS arkiv och bibliotek i Helsingfors stänger 2.6.2014 p.g.a. renovering

SLS hus på Riddaregatan 5 i Helsingfors ska genomgå en ombyggnad och renovering. På grund av det här kommer kundbetjäningen vid Svenska litteratursällskapets arkiv och bibliotek i Helsingfors att hålla stängt. Renoveringsarbetet börjar den 2 juni 2014.

Under den här tiden kommer kunder inte att ha tillgång till det material som vanligen är tillgängligt i SLS utrymmen på Riddaregatan. Begränsad kundbetjäning kan ges endast per epost och telefon. Arkivet och biblioteket nås via SLS telefonväxel (+358 9 618 777). Den som vill beställa bilder eller kopior ska göra det i god tid i maj. Arkivpedagogiska lån (Arkivväskan och Krigets barn) kan göras också under den tid renoveringen pågår.

En del av det material som är digitaliserat finns tillgängligt via den nationella databasen Finna. En del av SLS arkivmaterial finns på Nationalbiblioteket och är tillgängligt i Nationalbibliotekets specialläsesal som vanligt.

  SLS arkiv

  SLS bibliotek

Vi beklagar de olägenheter ombyggnads- och renoveringsarbetet kan medföra för våra kunder. Vi hoppas kunna öppna SLS arkiv och bibliotek igen vid årsskiftet.

Kundbetjäningen vid arkivenheten i Vasa fungerar normalt under renoveringstiden.

 Det händer på SLS

Vasa 12.5 Ur arkivet – vad finns i SLS arkiv?
Helsingfors 19.5 Den sista delen i vårens föredragsserie om minoritet, mångkultur och flerspråkighet med föreläsningar av Hans Landqvist (expert på flerspråkighet och språkväxling, lektor i svenska språket vid Göteborgs universitet) och Anna-Lill Ledman (sameforskare vid Umeå universitet)

  Fler evenemang hittar du här i SLS evenemangskalender!

 

| Mer
Skriv ut
Svenska litteratursällskapet i Finland | PB 158, 00171 Helsingfors | Tfn (09) 618 777 | info(a)sls.fi |